Η εφαρμογή οδοντικών προληπτικών εμφράξεων ή sealants δοντιών, όπως είναι πιο γνωστά, στα πίσω δόντια θα μπορούσαν να αποτρέψουν έως και το 80% των κοιλοτήτων τερηδόνας στα παιδιά σχολικής ηλικίας.

Ωστόσο, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των παιδιών ηλικίας από 6-11 ετών δεν έχουν προχωρήσει σε sealants. Οι προληπτικές εμφράξεις είναι ιδανικές για παιδιά που βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν τερηδόνα καθώς και για παιδιά που λόγω χαμηλού εισοδήματος είναι λιγότερο πιθανό να λάβουν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα.

Tα παιδιά με κακή στοματική υγεία είναι σύνηθες συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολείες και να χάνουν σημαντικό χρόνο λόγω πόνου και άλλων θεμάτων.

Οι οδοντικές προληπτικές εμφράξεις είναι ένας αποτελεσματικός και ανέξοδος τρόπος για την πρόληψη της τερηδόνας, ωστόσο τεράστιο ποσοστό των παιδιών δεν έχουν προχωρήσει στν προληπτική θεραπεία.

Sealants Δοντιών: Μέχρι και 80% αποτελεσματικά κατά της τεριδόντας!

Εκτός του ότι προλαμβάνουν έως και το 80% των κοιλοτήτων τερηδόνας για διάστημα 2 χρόνων μετά την εφαρμογή τους, οι οδοντικές προληπτικές εμφράξεις συνεχίζουν να προστατεύουν από το 50% της τερηδόνας ακόμα και για 4 χρόνια μετά την εφαρμογή τους.

Μπορούν να διατηρηθούν στο στόμα για 9 χρόνια. Επίσης, ενώ ένας αριθμός παιδιών 6-11 ετών έχει sealants δοντιών, τα παιδιά με χαμηλό εισόδημα είναι 20% λιγότερο πιθανό να έχουν σε σχέση με τα παιδιά που έχουν υψηλό εισόδημα.

Το σημείο όμως που πρέπει να προσέξουν οι γονείς είναι ότι κάνοντας προληπτικά sealants δοντιών, θα γλιτώσουν από μεταγενέστερες πολύ πιο δαπανηρές θεραπείες που θα απαιτηθούν λόγω των οδοντικών προβλημάτων που είναι πιθανότερο να προκύψουν.

Επιπλέον, τα παιδιά σχολικής ηλικίας χωρίς προληπτικές εμφράξεις έχουν 3 φορές περισσότερη τερηδόνα από τα παιδιά με προληπτικές εμφράξεις.

Καλέστε στα τηλέφωνα 2414003861 – 6979221864 για Διαγνωστικό Ραντεβού στο οδοντιατρείο στη Λάρισα ώστε μετά τη λήψη λεπτομερούς κλινικής εικόνας του στόματός σας να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.
Κλείστε Ραντεβού Τώρα!