Project Description

Εμφυτεύματα Δοντιών Λάρισα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα έφεραν την επανάσταση στην οδοντιατρική πριν 40 χρόνια περίπου. Η ανακάλυψη της οστεοενσωμάτωσης αποτέλεσε ένα τεράστιο επίτευγμα για την αντιμετώπιση της απώλειας των δοντιών με την αντικατάστασή τους από ριζόμορφα εμφυτεύματα τιτανίου.  Η επί δεκαετίες επιστημονική έρευνα κορυφαίων επιστημόνων και η μακροχρόνια επιτυχής κλινική χρήση των εμφυτευμάτων σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της οδοντιατρικής τεχνολογίας έχουν πλέον καταστήσει τη σύγχρονη εμφυτευματολογία επιστημονικά τεκμηριωμένη, έγκυρη και πλήρως εφαρμόσιμη.

Το Οδοντιατρείο μας εξειδικεύεται στα Εμφυτεύματα Δοντιών στη Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μία τεχνητή ρίζα από τιτάνιο και μορφή βίδας που τοποθετείται μέσα στο οστό της γνάθου με σκοπό να στηρίξει ένα η περισσότερα τεχνητά δόντια.
Οδοντικά Εμφυτεύματα - Οδοντιατροι Λαρισα
Καλέστε στα τηλέφωνα 241 400 3861 – 6979 221 864 για Διαγνωστικό Ραντεβού στο οδοντιατρείο στη Λάρισα ώστε μετά τη λήψη λεπτομερούς κλινικής εικόνας του στόματός σας να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.

Γιατί εμφύτευμα και όχι γέφυρα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι συστήματα υψηλής τεχνολογίας και προδιαγραφών που εξασφαλίζουν τη διατήρηση των οδοντικών ιστών αφού με την τοποθέτησή τους καθιστούν μη αναγκαίο τον τροχισμό των παρακείμενων δοντιών. Έτσι το όφελος είναι διπλό αφού και τα δόντια δεν τροχίζει ο οδοντίατρος και αντικαθιστά τη χαμένη ρίζα με το εμφύτευμα του δοντιού. Επίσης το κόστος στην περίπτωση απώλειας ενός δοντιού και αντικατάστασής του με εμφύτευμα δοντιού δεν είναι πολύ πιο ακριβό σε σχέση με την γέφυρα.

Οδοντικά Εμφυτεύματα - Οδοντιατροι Λαρισα

Μπορώ κι εγώ να βάλω εμφυτεύματα δοντιών;

Κάθε ασθενής που έχει χάσει ένα η περισσότερα δόντια και η υγεία του στόματος και του οργανισμού του είναι σε καλή κατάσταση μπορεί να δεχτεί εμφύτευμα δοντιού.
Οι βασικές προϋποθέσεις είναι να μην υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς (HIV, χημειοθεραπείες,κορτικοστεροειδή), ναρκομανείς και αλκοολικούς, σε οστά που έχουν υποστεί πρόσφατη ακτινοθεραπεία, σε σοβαρό και μη ελεγχόμενο διαβήτη και σε αιμοραγικούς ασθενείς.
Τα ούλα πρέπει να είναι υγιή και αν υπάρχει περιοδοντική νόσος να είναι υπό έλεγχο. Ο υποψήφιος ασθενής να τηρεί τους κανόνες στοματικής υγιεινής και φυσικά το οστό της γνάθου να έχει επαρκή ποσότητα σε ύψος και πλάτος. Όσο πιο έμπειρος είναι βέβαια ο χειρουργός οδοντίατρος τόσο πιο πιθανό είναι να καταφέρει να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες όταν το οστούν είναι ελλειμματικό, χρησιμοποιώντας τεχνικές οστικής ανάπλασης.

Τι ποσοστά επιτυχίας έχουν τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Τα ποσοστά επιτυχίας των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι από τα υψηλότερα ιατρικώς καταγεγραμμένα. Με τη βελτίωση των εμφυτευμάτων δοντιών, της τεχνικής αλλά και της εμπειρίας του οδοντιάτρου, έχουμε φτάσει πλέον να μιλάμε για ποσοστά που ξεπερνούν το 95%. Και αυτά όμως τα μικρά ποσοστά αποτυχίας εμφανίζονται συνήθως σε άτομα με ελαττωμένη αμυντική ικανότητα του οργανισμού και σε μανιώδεις καπνιστές. Η σύγχρονη εμφυτευματολογία με τη σωστή διάγνωση και το κατάλληλο σχέδιο θεραπείας που εκτελείται από εξειδικευμένο και έμπειρο οδοντίατρο ελαχιστοποιεί τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Πόσο επίπονη είναι η διαδικασία κατά τη διάρκεια της επέμβασης και μετά;

Η διαδικασία της τοποθέτησης ενός εμφυτεύματος δοντιού είναι μια διαδικασία που πλέον θεωρείται ρουτίνα για τους οδοντιάτρους που έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία με τα οδοντικά εμφυτεύματα.

Γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν υπάρχει καθόλου πόνος αφού η περιοχή είναι εντελώς αναισθητοποιημένη. Μετά την επέμβαση ο ασθενής έχει μια μικρή ενόχληση στην περιοχή η οποία αντιμετωπίζεται κατάλληλα με απλά παυσίπονα. Ανάλογα με τη βαρύτητα της επέμβασης, τον αριθμό των εμφυτευμάτων και τη χρήση μοσχευμάτων μπορεί να παρουσιασθεί και κάποιο οίδημα στην περιοχή, το οποίο εξαφανίζεται μετά από 2-3 ημέρες.
Κάθε οργανισμός είναι λογικό να αντιδρά και διαφορετικά σε κάθε είδους επέμβαση, το σύνηθες όμως είναι ο ασθενής μετά την επέμβαση να αισθάνεται πολύ καλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και να πηγαίνει στη δουλειά του την επόμενη ημέρα.

Πόσο γρήγορα μπορώ να έχω τα δόντια μου έτοιμα;

Το αρχικό πρωτόκολλο για την οστεοενσωμάτωση των οδοντικών εμφυτευμάτων και την έναρξη της προσθετικής εργασίας ήταν 6 μήνες για την άνω γνάθο και 3-4 για την κάτω γνάθο.
Η εξέλιξη όμως της τεχνολογίας στην εμφυτευματολογία οδήγησαν στην ραγδαία μείωση της διάρκειας και έτσι ο οδοντίατρος μπορεί πλέον να τοποθετήσει την προσθετική εργασία στους 3 μήνες στην άνω γνάθο και στους 1,5 – 2 μήνες στην κάτω.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων μέχρι την προσθετική εργασία τοποθετούμε προσωρινές μεταβατικές αποκαταστάσεις έτσι ώστε ο ασθενής να καλύπτει τις αισθητικές και λειτουργικές του ανάγκες.

Υπάρχει η δυνατότητα να βάλω τα δόντια μου την ίδια μέρα;

Η εξέλιξη της έρευνας και των τεχνικών στη σύγχρονη εμφυτευματολογία έχει δώσει τη δυνατότητα, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, στους οδοντιάτρους να εφαρμόζουν την λεγόμενη Άμεση Φόρτιση των εμφυτευμάτων με προσθετικές αποκαταστάσεις που τοποθετούνται αμέσως μετά το χειρουργείο.
Σε περίπτωση λοιπόν που το οστό έχει τέτοια ποιότητα και ποσότητα, ο ασθενής είναι συνεργάσιμος και το σχέδιο θεραπείας το επιτρέπει, κατασκευάζεται η προσθετική εργασία και τοποθετείται την ίδια ή τις αμέσως επόμενες 1-2 ημέρες.
Ο ασθενής βέβαια πρέπει να ενημερωθεί για τις αλλαγές που πρέπει να εφαρμόσει στη δίαιτά του και την εξαιρετική προσοχή που πρέπει να επιδεικνύει για την αποφυγή καταστρεπτικών δυνάμεων πάνω στα εμφυτεύματα δοντιών για το άμεσο χρονικό διάστημα μετά την επέμβαση, καθώς και για τις ελάχιστα μεν αλλά μειωμένες δε πιθανότητες επιτυχίας σε σχέση με την κλασσική μέθοδο.

Τι περισσότερο μας προσφέρουν τα εμφυτεύματα σε σχέση με τις γέφυρες ή τις οδοντοστοιχίες;

Με τη βοήθεια των οδοντικών εμφυτευμάτων μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα η περισσότερα δόντια χωρίς να τροχίσουμε τα διπλανά υγιή δόντια και να κατασκευάσουμε ακίνητες επιεμφυτευματικές προσθετικές εργασίες εκεί όπου θα ήταν αδύνατο με την κλασσική προσθετική.
Σε περιπτώσεις ολικής απώλειας των δοντιών αποφεύγουμε τις κινητές οδοντοστοιχίες και κατασκευάζουμε ακίνητες προσθετικές εργασίες σε 5-8 εμφυτεύματα δοντιών ή βελτιώνουμε κατά πολύ τη συγκράτηση των ολικών οδοντοστοιχιών με τη μετατροπή τους σε επένθετες στηριζόμενες σε 2-4 οδοντικά εμφυτεύματα.

Από οποιαδήποτε πλευρά και να το εξετάσουμε τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν την καλύτερη και πιο αξιόπιστη λύση στην αντιμετώπιση της απώλειας των δοντιών.
Οδοντικά Εμφυτεύματα - Οδοντιατροι Λαρισα
Οδοντικά Εμφυτεύματα - Οδοντιατροι Λαρισα

Από αισθητικής άποψης δείχνουν σαν τα δόντια σας, από βιολογικής άποψης ενσωματώνονται στο οστό της γνάθου εμποδίζοντας την απορρόφηση των γνάθων και φυσικά όπως προείπαμε αποτρέπουμε τον τροχισμό των παρακείμενων δοντιών με σημαντικό και μακροπρόθεσμο κέρδος στην στοματική σας υγεία και ισορροπία.
Επίσης, στον ψυχολογικό τομέα τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν καθοριστικό ρόλο, διότι προσφέρουν ένα αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης στον ασθενή τόσο σε αισθητικό, φωνητικό και λειτουργικό επίπεδο χωρίς τον φόβο μετακίνησης των ολικών οδοντοστοιχιών ή την παραμόρφωση της ομιλίας που προκαλείται από τις οδοντοστοιχίες.

Οδοντικά Εμφυτεύματα - Οδοντιατροι Λαρισα

Μετά το πέρας της θεραπείας τι φροντίδα χρειάζονται τα εμφυτεύματα;

Όπως τα δόντια σας, που χρειάζονται συνειδητή και σταθερή προσπάθεια στοματικής υγιεινής στο σπίτι και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρό σας,έτσι και τα οδοντικά εμφυτεύματα που είναι σαν τα δικά σας δόντια χρειάζονται την ίδια φροντίδα.

Προκειμένου να διατηρήσετε τα οδοντικά εμφυτεύματα καθαρά και απαλλαγμένα από μικροβιακές πλάκες και πέτρα, πρέπει να χρησιμοποιείτε συστηματικά και σωστά την οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα ή τα ειδικά μεσοδόντια βουρτσάκια με βάση τις οδηγίες του οδοντιάτρου σας.
Στα πλαίσια της συνεργασίας σας με τον οδοντίατρό σας θα προγραμματιστούν τακτικές επισκέψεις για επανεξέταση του στόματός σας και για την παρακολούθηση των εμφυτευμάτων, των δοντιών και των ούλων σας ώστε να βεβαιωθούμε ότι είναι υγιή.

Καλέστε στα τηλέφωνα 241 400 3861 – 6979 221 864 για Διαγνωστικό Ραντεβού στο οδοντιατρείο στη Λάρισα ώστε μετά τη λήψη λεπτομερούς κλινικής εικόνας του στόματός σας να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.