ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
Οδοντιατροι Λαρισα - Οδοντιατρειο Κολώνα Χάιδω-Βασιλική. Οδοντιατρος Λαρισα - Εμφυτευματα Δοντιων - Αισθητική Οδοντιατρική - Λάρισα Κέντρο
ΚΟΛΩΝΑ ΧΑΪΔΩ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΚΟΛΩΝΑ ΧΑΪΔΩ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ Α.Π.Θ.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πανοραμική Ακτινογραφία Δοντιών

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η πανοραμική ακτινογραφία δοντιών βγαίνει από το πανοραμικό ακτινογραφικό μηχάνημα, όπου οι ασθενείς παραμένουν ακίνητοι, δαγκώνοντας ένα ορισμένο σημείο και το κινούμενο μέρος του μηχανήματος γυρνάει γύρω από το κεφάλι σας.

Σε μια πανοραμική ακτινογραφία δοντιών φαίνεται το σύνολο των δοντιών, οι φρονιμίτες – και η σχέση τους με ευαίσθητα ανατομικά στοιχεία της στοματικής κοιλότητας – και το ιγμόρειο.

Επίσης μπορούμε να δούμε παλαιότερες εργασίες που έχουν γίνει στα δόντια, όπως απονευρώσεις και σφραγίσματα. Η πανοραμική ακτινογραφία δοντιών εμφανίζει ταυτόχρονα τη δεξιά και αριστερή πλευρά (και τα τέσσερα τεταρτημόρια) των δοντιών σε δισδιάστατη μορφή.

Πανοραμικές ακτινογραφίες στη Λάρισα μπορούν να βγάζουν όσοι διαθέτουν ειδική άδεια για εγκατάσταση πανοραμικού ακτινογραφικού. Πανοραμικές ακτινογραφίες δοντιών επομένως, έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν και όσοι συνάδελφοι οδοντίατροι έχουν εγκαταστήσει πανοραμικό ακτινογραφικό και πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία του και φυσικά έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα με βάση τις απαιτήσεις που ορίζονται.

Το πανοραμικό ακτινογραφικό μηχάνημα πάντως δεν είναι υποχρεωτικός εξοπλισμός ενός οδοντιατρείου. Φυσικά μπορεί να υπάρχει ακτινογραφικός εξοπλισμός για τις μικρές (οπισθοφατνιακές) ακτινογραφίες. Στο Οδοντιατρείο μας στη Λάρισα προσανατολιζόμαστε στην εγκατάσταση Πανοραμικού Ακτινογραφικού Δοντιών, αλλά στην παρούσα φάση υπάρχουν δύο τελευταίας τεχνολογίας ακτινογραφικά μηχανήματα για ψηφιακές ακτινογραφίες δοντιών.

Πανοραμική Ακτινογραφία: 5 βασικοί λόγοι που ο Οδοντίατρος τη Χρειάζεται

Οι οδοντίατροι βλέπουμε πολλά περισσότερα στις πανοραμικές ακτινογραφίες δοντιών από ότι κοιτάζοντας τα δόντια με γυμνό μάτι.

Σαφώς και σε ότι αφορά την κατάσταση της επιφάνειας των δοντιών, αυτή εξετάζεται με γυμνό μάτι. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να γίνουν πιο σύνθετες διεργασίες; Εκεί θα πρέπει να έχουμε μια πλήρη εικόνα του δοντιού, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, καθώς και την κατάσταση του οστού.

Η πανοραμική ακτινογραφία δοντιών είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε οι οδοντίατροι να λάβουμε μια πλήρη εικόνα των δοντιών σας.

Τι θα δούμε καλύτερα λοιπόν σε μια πανοραμική ακτινογραφία δοντιών;

  • Τερηδόνα σε σημεία που δεν είναι ορατά με γυμνό το μάτι, όπως ανάμεσα στα δόντια.
  • Σε περίπτωση περιοδοντίτιδας, η πανοραμική ακτινογραφία θα δείξει πόσο οστό έχει χαθεί λόγω της νόσου.
  • Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες εκδηλώνεται τερηδόνα κάτω από τα σφραγίσματα. Αυτή η τερηδόνα είναι ορατή μόνο με πανοραμική ακτινογραφία δοντιών.
  • Η πανοραμική ακτινογραφία δοντιών είναι ο μόνος τρόπος για να εντοπίσουμε μια φλεγμονή στην άκρη της ρίζας του δοντιού που βρίσκεται κοντά στο οστό.
  • Τέλος, η πανοραμική ακτινογραφία είναι υποχρεωτική σε περιπτώσεις όπου πρέπει να μπουν σιδεράκια, εμφυτεύματα ή να γίνει μια εξαγωγή δοντιού.

Καλέστε στα τηλέφωνα 241 400 3861 – 6979 221 864 για Διαγνωστικό Ραντεβού στο οδοντιατρείο στη Λάρισα ώστε μετά τη λήψη λεπτομερούς κλινικής εικόνας του στόματός σας να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.

Κολώνα Χάιδω – Βασιλική

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ  Α.Π.Θ.

Με Μετεκπαίδευση στα:
Οδοντικά Εμφυτεύματα Ε.Κ.Π.Α.
Αισθητική Οδοντιατρική Α.Π.Θ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδοντική Χειρουργική με Απομόνωση και Έμφαση στη Λεπτομέρεια

Στο Οδοντιατρείο μας στη Λάρισα χρησιμοποιούμε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και ενημερωμένα οδοντιατρικά πρωτόκολλα ώστε να επιτύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα σε κάθε οδοντιατρική θεραπεία.

Για παράδειγμα, η απομόνωση δοντιών προσφέρει τις πλέον ιδανικές συνθήκες απουσίας υγρασίας και μικροβίων στο πεδίο εργασίας και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας, ώστε οι ασθενείς μας να απολαμβάνουν μακροχρόνιο αποτέλεσμα σε κάθε οδοντιατρική θεραπεία.

ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Θα σας καλέσουμε άμεσα για επιβεβαίωση

Το Οδοντιατρείο βρίσκεται στο Κέντρο της Λάρισας

Στο Οδοντιατρείο μας στη Λάρισα θα βρείτε έναν οδοντιατρικό χώρο μοντέρνας αισθητικής, με άνετη αίθουσα αναμονής και δύο (2) πλήρως αυτόνομες οδοντιατρικές αίθουσες με δύο (2) οδοντιατρικές έδρες  τελευταίας τεχνολογίας.

Το Οδοντιατρείο είναι εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο ενδοστοματικό scanner, δύο (2) ακτινογραφικά μηχανήματα, σύγχρονο και ψηφιακό οδοντιατρικό εξοπλισμό, νέα οδοντιατρικά εργαλεία και πιστοποιημένα ποιοτικά οδοντιατρικά υλικά.