ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
Οδοντιατροι Λαρισα - Οδοντιατρειο Κολώνα Χάιδω-Βασιλική. Οδοντιατρος Λαρισα - Εμφυτευματα Δοντιων - Αισθητική Οδοντιατρική - Λάρισα Κέντρο
Picture of ΚΟΛΩΝΑ ΧΑΪΔΩ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΚΟΛΩΝΑ ΧΑΪΔΩ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ Α.Π.Θ.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Οδοντίατροι, 5 Πράγματα που δεν Ξέρεις!

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Οδοντίατροι, 5 πράγματα που δεν ξέρεις!

Εμείς οι Οδοντίατροι είμαστε ουσιαστικά οι γιατροί που φροντίζουμε τη στοματική υγιεινή σας. Οπότε, επιτρέψτε μας να σας κάνουμε μία ερώτηση: Πόσες φορές μας επισκεφτήκατε τον προηγούμενο χρόνο;

Εντάξει, δεν χρειάζεται να μας απαντήσετε. Είναι σύνηθες οι περισσότεροι άνθρωποι να μην επισκέπτονται τον οδοντίατρο εκτός αν έχουν σοβαρά προβλήματα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δε γνωρίζουν τη σημασία και τη χρησιμότητα που έχει η τακτική επίσκεψη στο οδοντιατρείο. Συνίσταται να μας επισκέπτεστε τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο ώστε να διατηρήσετε τα ούλα και τα δόντια σας υγιή.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι οδοντιατρικές επισκέψεις αρχίζουν από την ηλικία των 8 ετών, όταν τα μόνιμα δόντια αντικαθιστούν τα νεογιλά. Εμείς συνιστούμε οι οδοντιατρικές επισκέψεις να αρχίζουν από το πρώτο έτος του παιδιού και από τη στιγμή που ανατέλλει το πρώτο νεογιλό δόντι. Με αυτόν τον τρόπο εξαλείφεται από νωρίς ο φόβος των παιδιών για τον οδοντίατρο και δεύτερον ενημερώνονται οι γονείς για τους τρόπους αντιμετώπισης της στοματικής υγείας καθώς το παιδί θα μεγαλώνει.

Οι οδοντίατροι φροντίζουν τη στοματική σου κοιλότητα, τα δόντια και τα ούλα με την προσφορά των ακόλουθων υπηρεσιών:

  • Στεφάνες και Γέφυρες
  • Οδοντοστοιχίες
  • Συμβουλές για Φροντίδα στο Σπίτι
  • Οδοντικά Εμφυτεύματα
  • Υπηρεσίες Αισθητικής Οδοντιατρικής
  • Θεραπεία Ασθένειας των Ούλων (Ουλίτιδα)
  • Στοματική Επέμβαση
  • Διατροφικές Συμβουλές
  • Sealants
  • Αποκατάσταση Δοντιών
  • Θεραπεία Απονεύρωσης
  • Καθαρισμό Δοντιών

Τα παρακάτω είναι 5 πράγματα που πιθανότατα δε γνωρίζεις για έναν οδοντίατρο και τον τρόπο που μπορεί να βοηθήσει τη στοματική σου υγεία.

Καθαρισμός από τον Οδοντίατρο

Η τερηδόνα είναι η πιο διαδεδομένη και μακροχρόνια ασθένεια των δοντιών. Αυτό το πρόβλημα δημιουργείται όταν δεν προσέχεις τον καθαρισμό των δοντιών σου.

Ο τακτικός καθαρισμός των δοντιών σου είναι απαραίτητος προκειμένου να εμποδίσεις τη φθορά τους από τερηδόνα. Αν δεν καθαρίζεις σωστά τα δόντια σου, τότε σχηματίζεται πλάκα την οποία ο οδοντίατρος θα χρειαστεί να αφαιρέσει με ειδικό εργαλείο.

Χρήση Οδοντικού Νήματος

Ένας οδοντίατρος θα χρησιμοποιήσει οδοντικό νήμα στα δόντια σου και θα σου δείξει τον σωστό τρόπο να βουρτσίζεις τα δόντια σου και να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα στο σπίτι. Κατά τη διάρκεια της χρήσης οδοντικού νήματος, ένα νήμα από κερί περνάει ανάμεσα από περιοχές των δοντιών που δεν είναι αλλιώς προσβάσιμες ώστε να αφαιρεθούν οποιαδήποτε υπολείμματα τροφών.

Θα χρειαστεί να υποστείς σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις στα δόντια σου εάν επιλέξεις να αγνοήσεις μικρά προβλήματα του στόματός σου.

Υπενθύμιση Φροντίδας

Δεν είναι καθόλου εντάξει να πηγαίνεις στον οδοντίατρο μόνο όταν έχεις σοβαρό πόνο στα δόντια ή όταν τα ούλα σου ματώνουν.

Ένας οδοντίατρος θα σου υπενθυμίζει πάντα τη γενική φροντίδα των δοντιών σου και θα σου δώσει πολύτιμες συμβουλές για το πώς να φροντίζεις κατάλληλα τα δόντια σου.

Είναι γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει προσχολική εκπαίδευση σχετικά με τη στοματική υγιεινή ώστε να διδαχθεί η νέα γενιά τη σημασία της στοματικής υγείας.

Αποκατάσταση Δοντιών

Όταν απαιτείται, οι οδοντίατροι πραγματοποιούν σημαντικές θεραπείες όπως διαγνωστικά τεστ για χρόνιες ασθένειες, βιοψίες και τεστ ελέγχου για καρκίνο του στόματος.

Οι οδοντίατροι θα εξετάσουν κάθε ανωμαλία της στοματικής σου περιοχής όπως εξογκώματα, δυσχρωμίες και φλεγμονές και θα την αντιμετωπίσει κατάλληλα.

Δείκτης Ασθενειών

Έχει ειπωθεί ότι η στοματική κοιλότητα και τα νύχια είναι οι καθρέφτες της εσωτερικής υγείας του ανθρώπου. Μην αγνοήσεις ποτέ τα μικρά σημάδια στα ούλα και τα δόντια σου.

Ο οδοντίατρός σου θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις σημαντικά θέματα όπως η καρδιαγγειακή διαταραχή και ο διαβήτης. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization – WHO) συνιστά τη στοματική εξέταση ως έναν άλλον τρόπο για την πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

Μπορείς να μάθεις και για άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας με την επίσκεψη σου στον οδοντίατρο.

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να θεωρηθεί αντι-οικονομική και χρονοβόρα, αλλά τελικά αξίζει τον κόπο. Είναι σημαντικό να ληφθούν δραστικά μέτρα ώστε να διδαχθούν τα νέα παιδιά τη σημασία της στοματικής υγείας.

Πηγή

Καλέστε στα τηλέφωνα 241 400 3861 – 6979 221 864 για Διαγνωστικό Ραντεβού στο οδοντιατρείο στη Λάρισα ώστε μετά τη λήψη λεπτομερούς κλινικής εικόνας του στόματός σας να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.

Κολώνα Χάιδω – Βασιλική

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ  Α.Π.Θ.

Με Μετεκπαίδευση στα:
Οδοντικά Εμφυτεύματα Ε.Κ.Π.Α.
Αισθητική Οδοντιατρική Α.Π.Θ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδοντική Χειρουργική με Απομόνωση και Έμφαση στη Λεπτομέρεια

Στο Οδοντιατρείο μας στη Λάρισα χρησιμοποιούμε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και ενημερωμένα οδοντιατρικά πρωτόκολλα ώστε να επιτύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα σε κάθε οδοντιατρική θεραπεία.

Για παράδειγμα, η απομόνωση δοντιών προσφέρει τις πλέον ιδανικές συνθήκες απουσίας υγρασίας και μικροβίων στο πεδίο εργασίας και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας, ώστε οι ασθενείς μας να απολαμβάνουν μακροχρόνιο αποτέλεσμα σε κάθε οδοντιατρική θεραπεία.

ΑΙΤΗΜΑ ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Θα σας καλέσουμε άμεσα για επιβεβαίωση

Το Οδοντιατρείο βρίσκεται στο Κέντρο της Λάρισας

Στο Οδοντιατρείο μας στη Λάρισα θα βρείτε έναν οδοντιατρικό χώρο μοντέρνας αισθητικής, με άνετη αίθουσα αναμονής και δύο (2) πλήρως αυτόνομες οδοντιατρικές αίθουσες με δύο (2) οδοντιατρικές έδρες  τελευταίας τεχνολογίας.

Το Οδοντιατρείο είναι εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο ενδοστοματικό scanner, δύο (2) ακτινογραφικά μηχανήματα, σύγχρονο και ψηφιακό οδοντιατρικό εξοπλισμό, νέα οδοντιατρικά εργαλεία και πιστοποιημένα ποιοτικά οδοντιατρικά υλικά.