ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
Οδοντιατροι Λαρισα - Οδοντιατρειο Κολώνα Χάιδω-Βασιλική. Οδοντιατρος Λαρισα - Εμφυτευματα Δοντιων - Αισθητική Οδοντιατρική - Λάρισα Κέντρο
ΚΟΛΩΝΑ ΧΑΪΔΩ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΚΟΛΩΝΑ ΧΑΪΔΩ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ Α.Π.Θ.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Θέλω τα Καλύτερα Εμφυτεύματα Δοντιών

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Θέλω τα καλύτερα Εμφυτεύματα Δοντιών

Πολλοί ασθενείς μου αναφέρουν ότι θέλουν τα καλύτερα εμφυτεύματα δοντιών και ποια είναι αυτά. Πρόκειται για μία λογική ερώτηση αφού η τοποθέτηση ενός ή περισσοτέρων εμφυτευμάτων είναι μια οδοντιατρική θεραπεία με σκοπό να διαρκέσει αρκετά χρόνια. Επίσης, το εμφύτευμα εισάγετε και έρχεται σε επαφή με το οστό της γνάθου.

Ποια θεωρούνται τα καλύτερα Εμφυτεύματα Δοντιών;

Η θεραπεία με οδοντικά εμφυτεύματα είναι μία σύνθετη οδοντιατρική εργασία και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Κάνουμε όμως την υπόθεση ότι ως οδοντίατρος αναλαμβάνω μία προσθετική οδοντιατρική θεραπεία αποκατάστασης ελλειπόντων δοντιών και η μόνη παράμετρος που διαφοροποιείται είναι το είδος του εμφυτεύματος. Σε αυτή την περίπτωση έχει αξία η ερώτηση ποιο είναι το καλύτερο εμφύτευμα και γιατί.

Σήμερα υπάρχουν περίπου 600 εταιρίες οδοντικών εμφυτευμάτων από τις οποίες μπορεί ένας οδοντίατρος να προμηθευτεί τα εμφυτεύματα. Μερικές από αυτές είναι μεγάλες εταιρίες με χρόνια εμπειρίας και έρευνας στο χώρο των εμφυτευμάτων δοντιών. Είναι εταιρίες που συνέβαλαν στην εξέλιξη των εμφυτευμάτων δοντιών. Υπάρχουν και οι υπόλοιπες εταιρίες εμφυτευμάτων που κατασκευάζουν απομιμήσεις ή αντίγραφα των πρώτων.

Η επιλογή του οδοντικού εμφυτεύματος πρέπει να γίνεται με βάση τα χαρακτηριστικά της γνάθου σας και ιδιαίτερα της ποσότητας και της ποιότητας του οστού στο σημείο στο οποίο θα γίνει η τοποθέτηση. Η τοποθέτηση ενός φθηνότερου εμφυτεύματος για μείωση του κόστους πιθανόν να οδηγήσει σε μειωμένη διάρκεια αντοχής της προσθετικής αποκατάστασης.

Όλες οι εταιρίες που προμηθεύουν με οδοντικά εμφυτεύματα τους οδοντιάτρους σε όλο τον κόσμο έχουν κάποιου είδους άδεια. Το θέμα είναι όμως κατά πόσον ο ασθενής επιθυμεί να προχωρήσει σε μία οδοντιατρική αποκατάσταση χωρίς εγγυημένη διάρκεια.

Οι μεγάλες εταιρίες οδοντικών εμφυτευμάτων με χρόνια ερευνών πάνω στον συγκεκριμένο τομέα παρέχουν γραπτές εγγυήσεις τόσο για την ποιότητα κατασκευής όσο και για τη διάρκεια ζωής του εμφυτεύματος. Αυτό είναι σε θέση να το εγγυηθούν καθώς οι κλινικές τους έρευνες σε ανθρώπους έχουν αποδείξει τη συμπεριφορά αυτών των εμφυτευμάτων μετά από χρόνια χρήσης. Όσον αφορά λοιπόν στις εταιρίες αυτές δεν υπάρχει κάποια που να πλεονεκτεί σημαντικά έναντι των άλλων.

Επομένως η απάντηση είναι ότι όλα τα εμφυτεύματα είναι τα ίδια; Φυσικά και όχι!

Εκτός λοιπόν από τα εμφυτεύματα των οποίων οι εταιρείες παραγωγής τους μπορούν να παρέχουν εγγύηση ποιότητας και διάρκειας, υπάρχει και η παράμετρος των παρελκόμενων εξαρτημάτων και ανταλλακτικών που συνοδεύουν ένα οδοντικό εμφύτευμα. Οι μικρότερες εταιρείες που προμηθεύουν με οδοντικά εμφυτεύματα και τα παρελκόμενά τους υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να συγχωνευθούν ή ακόμα και να σταματήσουν τη λειτουργία τους. Επομένως, δε θα μπορούν στο μέλλον να ανταποκριθούν σε πιθανή ανάγκη για ανταλλακτικά εξαρτήματα που απαιτούνται για μια προσθετική εργασία.

Τέλος, υπάρχουν ασθενείς που τοποθέτησαν το εμφύτευμα στην Ελλάδα αλλά ζουν άλλη χώρα. Στην περίπτωση που προκύψει ανάγκη για ένα ανταλλακτικό εξάρτημα, η μικρή εταιρία των οικονομικών εμφυτευμάτων πιθανόν να μην έχει προμηθευτή.

Αν όμως υποθέσουμε πως το οικονομικό εμφύτευμα που επιλέγει στην περίπτωση σας αντέξει στα χρόνια και η προσθετική σας εργασία χρειάζεται επιδιόρθωση ή τροποποίηση, τότε μπορεί να χρειαστούμε τεχνική υποστήριξη μετά από κάποια χρόνια.

Επιλέγοντας ένα εμφύτευμα χαμηλού κόστους δεν είναι βέβαιο πως θα μπορούμε να το αποκαταστήσουμε προβλέψιμα μετά από χρόνια. Αυτό είναι μια πραγματικότητα που την συναντώ όλο και περισσότερο στο οδοντιατρείο μου.

Στην περίπτωση που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα εμφύτευμα χαμηλού κόστους, βεβαιωθείτε πως θα γνωρίζετε την ταυτότητα του εμφυτεύματος σας.

Έτσι μπορεί να βρεθεί ευκολότερα μια συμβατή προσθετική λύση όταν χρειαστεί.

Καλέστε στα τηλέφωνα 241 400 3861 – 6979 221 864 για Διαγνωστικό Ραντεβού στο οδοντιατρείο στη Λάρισα ώστε μετά τη λήψη λεπτομερούς κλινικής εικόνας του στόματός σας να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.

Κολώνα Χάιδω – Βασιλική

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ  Α.Π.Θ.

Με Μετεκπαίδευση στα:
Οδοντικά Εμφυτεύματα Ε.Κ.Π.Α.
Αισθητική Οδοντιατρική Α.Π.Θ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδοντική Χειρουργική με Απομόνωση και Έμφαση στη Λεπτομέρεια

Στο Οδοντιατρείο μας στη Λάρισα χρησιμοποιούμε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και ενημερωμένα οδοντιατρικά πρωτόκολλα ώστε να επιτύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα σε κάθε οδοντιατρική θεραπεία.

Για παράδειγμα, η απομόνωση δοντιών προσφέρει τις πλέον ιδανικές συνθήκες απουσίας υγρασίας και μικροβίων στο πεδίο εργασίας και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας, ώστε οι ασθενείς μας να απολαμβάνουν μακροχρόνιο αποτέλεσμα σε κάθε οδοντιατρική θεραπεία.

ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Θα σας καλέσουμε άμεσα για επιβεβαίωση

Το Οδοντιατρείο βρίσκεται στο Κέντρο της Λάρισας

Στο Οδοντιατρείο μας στη Λάρισα θα βρείτε έναν οδοντιατρικό χώρο μοντέρνας αισθητικής, με άνετη αίθουσα αναμονής και δύο (2) πλήρως αυτόνομες οδοντιατρικές αίθουσες με δύο (2) οδοντιατρικές έδρες  τελευταίας τεχνολογίας.

Το Οδοντιατρείο είναι εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο ενδοστοματικό scanner, δύο (2) ακτινογραφικά μηχανήματα, σύγχρονο και ψηφιακό οδοντιατρικό εξοπλισμό, νέα οδοντιατρικά εργαλεία και πιστοποιημένα ποιοτικά οδοντιατρικά υλικά.