ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
Οδοντιατροι Λαρισα - Οδοντιατρειο Κολώνα Χάιδω-Βασιλική. Οδοντιατρος Λαρισα - Εμφυτευματα Δοντιων - Αισθητική Οδοντιατρική - Λάρισα Κέντρο
Picture of ΚΟΛΩΝΑ ΧΑΪΔΩ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΚΟΛΩΝΑ ΧΑΪΔΩ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ Α.Π.Θ.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εξαγωγές Δοντιών σε Παιδιά όλο και πιο Συχνά

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εξαγωγές δοντιών σε παιδιά όλο και πιο συχνά

Τα μικρά παιδιά καταλήγουν να κάνουν εξαγωγές δοντιών ολοένα και περισσότερο. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή οι γονείς τους πιστεύουν ότι είναι πολύ μικρά για να επισκεφθούν τον οδοντίατρο.

Μικρά παιδιά προχωρούν σε εξαγωγές δοντιών γιατί δεν επισκέπτονται νωρίς τον οδοντίατρο!

Ανησυχητικά τα στοιχεία

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το 80% των παιδιών ηλικίας ενός έως δύο ετών στην Αγγλία, δεν επισκέφθηκαν τον οδοντίατρο κατά το τελευταίο έτος. Παράλληλα, ο αριθμός των παιδιών που προχωρούν σε εξαγωγή δοντιού αυξάνεται, ακόμη και εκείνων που είναι κάτω του ενός έτους.

Οι γονείς δε φέρνουν τα παιδιά τους για εξετάσεις, κυρίως επειδή υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη σχετικά με το πότε το παιδί τους πρέπει να επισκεφθεί για πρώτη φορά έναν οδοντίατρο. Επίσης, πολλές φορές οι γονείς εκφράζουν την άποψη ότι δεν ανησυχούν για τα νεογιλά δόντια γιατί γνωρίζουν ότι θα αντικατασταθούν από τα μόνιμα.

Οι καλές συνήθειες ξεκινούν από νωρίς

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουν τα παιδιά τις καλές συνήθειες από νωρίς, γιατί διαφορετικά μπορεί να καταλήξουν να φοβούνται τον οδοντίατρο ή και να παραμελούν τα δόντια τους όταν μεγαλώσουν.

Τα παιδιά πρέπει να ξεκινούν τακτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους από την εμφάνιση των πρώτων κιόλας δοντιών, κάτι που συμβαίνει συνήθως στην ηλικία των έξι μηνών περίπου.

Οι περισσότερες από τις εξαγωγές δοντιών σε μικρά παιδιά έχουν ως αιτία την τερηδόνα. Η τερηδόνα όμως μπορεί να προληφθεί κατά 90% με μια καλή στοματική υγιεινή. Τα περισσότερα οδοντικά προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν εάν ακολουθούνται οι σωστές συμβουλές. Για αυτό λοιπόν, μην ξεχνάτε για τα μικρά παιδιά το καθημερινό βούρτσισμα με φθοριούχο οδοντόπαστα και τη χρήση νήματος δύο φορές τη μέρα, καθώς και την ελάττωση των ζαχαρούχων ποτών ή σνακ.

Επίσης, είναι σημαντικό τα παιδιά να αισθανθούν από νωρίς άνετα στο περιβάλλον του οδοντιατρείου/ Αυτό θα βοηθήσει ώστε αργότερα να μην αναπτύξουν κάποιο φόβο ή άγχος για τον οδοντίατρο.

Καλέστε στα τηλέφωνα 241 400 3861 – 6979 221 864 για Διαγνωστικό Ραντεβού στο οδοντιατρείο στη Λάρισα ώστε μετά τη λήψη λεπτομερούς κλινικής εικόνας του στόματός σας να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.

Κολώνα Χάιδω – Βασιλική

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ  Α.Π.Θ.

Με Μετεκπαίδευση στα:
Οδοντικά Εμφυτεύματα Ε.Κ.Π.Α.
Αισθητική Οδοντιατρική Α.Π.Θ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδοντική Χειρουργική με Απομόνωση και Έμφαση στη Λεπτομέρεια

Στο Οδοντιατρείο μας στη Λάρισα χρησιμοποιούμε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και ενημερωμένα οδοντιατρικά πρωτόκολλα ώστε να επιτύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα σε κάθε οδοντιατρική θεραπεία.

Για παράδειγμα, η απομόνωση δοντιών προσφέρει τις πλέον ιδανικές συνθήκες απουσίας υγρασίας και μικροβίων στο πεδίο εργασίας και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας, ώστε οι ασθενείς μας να απολαμβάνουν μακροχρόνιο αποτέλεσμα σε κάθε οδοντιατρική θεραπεία.

ΑΙΤΗΜΑ ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Θα σας καλέσουμε άμεσα για επιβεβαίωση

Το Οδοντιατρείο βρίσκεται στο Κέντρο της Λάρισας

Στο Οδοντιατρείο μας στη Λάρισα θα βρείτε έναν οδοντιατρικό χώρο μοντέρνας αισθητικής, με άνετη αίθουσα αναμονής και δύο (2) πλήρως αυτόνομες οδοντιατρικές αίθουσες με δύο (2) οδοντιατρικές έδρες  τελευταίας τεχνολογίας.

Το Οδοντιατρείο είναι εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο ενδοστοματικό scanner, δύο (2) ακτινογραφικά μηχανήματα, σύγχρονο και ψηφιακό οδοντιατρικό εξοπλισμό, νέα οδοντιατρικά εργαλεία και πιστοποιημένα ποιοτικά οδοντιατρικά υλικά.