ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
Οδοντιατροι Λαρισα - Οδοντιατρειο Κολώνα Χάιδω-Βασιλική. Οδοντιατρος Λαρισα - Εμφυτευματα Δοντιων - Αισθητική Οδοντιατρική - Λάρισα Κέντρο
ΚΟΛΩΝΑ ΧΑΪΔΩ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΚΟΛΩΝΑ ΧΑΪΔΩ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ Α.Π.Θ.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Απώλεια Δοντιών και πώς μπορεί να σας Επηρεάσει

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η απώλεια δοντιών οφείλεται σε μια σειρά από ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων: της φθοράς, του καρκίνου, του τραυματισμού, και ασθενειών των ούλων. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το λόγο που μπορεί να υπήρξε απώλεια δοντιών, η επίδραση στη ζωή σας είναι συχνά σημαντική. Αλλά γνωρίζετε το κόστος της μη αντικατάστασης ενός δοντιού που λείπει;

Εκτός από την κοινή ανησυχία πως τα δόντια που λείπουν σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτεροι, υπάρχουν και άλλα, πραγματικά, προβλήματα και κίνδυνοι, αν δεν τα αντικαταστήσετε.

Μαθαίνοντας περισσότερα για τις μακροπρόθεσμες δαπάνες και τους κινδύνους άρνησης αντικατάστασης ενός δοντιού που λείπει, μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί η επιλογή της αντικατάστασης είναι τόσο σημαντική.

Απώλεια οστού

Ένας από τους πιο σημαντικούς κινδύνους που σχετίζονται με την μη αντικατάσταση ενός δοντιού που λείπει είναι η απώλεια των οστών, επίσης γνωστή ως οστική απορρόφηση. Η οστική απώλεια παρουσιάζεται  αφού ένα δόντι έχει φύγει, επειδή οι φυσικές ρίζες του δοντιού δεν είναι πλέον ενσωματωμένο στη γνάθο, αφήνοντας ένα κενό. Με την πάροδο του χρόνου, η γνάθος σε αυτό το σημείο θα αρχίσει να επιδεινώνεται.

Δυστυχώς, η οστική απορρόφηση δεν επηρεάζει μόνο το ένα δόντι που λείπει, αλλά βάζει πραγματικά σε κίνδυνο να χαθούν τα γειτονικά δόντια και τελικά θα επηρεάσει την εμφάνιση του προσώπου σας συνολικά. Καθώς ο χρόνος περνά χωρίς την αντικατάσταση των ελλειπόντων δοντιών, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το σχήμα του προσώπου σας σταδιακά θα αλλάξει και τα χείλη σας μπορεί να εμφανίζονται ασύμμετρα και βυθισμένα.

Και εκτός από τα παραπάνω, ένα ή περισσότερα χαμένα δόντια, μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα να αναπτυχθεί  η νόσος των ούλων (περιοδοντίτιδα) στην περιοχή όπου υπήρχαν κάποτε τα δόντια ή ακόμα και να υποφέρετε από τη φθορά των δοντιών σε γειτονικά δόντια.

Απώλεια δοντιών, οστού - Οδοντιατρος Λαρισα Κολώνα Χάιδω Βασιλική
Απώλεια Οστικής Μάζας μετά την Απώλεια Δοντιών.

Μειωμένη ικανότητα ομιλίας και μάσησης

Εκτός του ότι επηρεάζεται η εμφάνισή σας, ένας άλλος σοβαρός κίνδυνος είναι η μειωμένη ικανότητα να μάσησης ορισμένων ειδών τροφών. Ανάλογα με το ποιο δόντι ή δόντια λείπουν, μπορεί να γίνει δύσκολο να δαγκώσετε και να μασήσετε ορισμένες τροφές. Σε μία προσπάθεια να αποφύγετε το δάγκωμα και το μάσημα κοντά στο δόντι που λείπει, θα είναι πιο πιθανό να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε περισσότερο άλλα δόντια για να αντισταθμίσετε το χαμένο δόντι ή τα δόντια.

Συνολικά, αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει σε επιδείνωση της υγείας και σε κακή διατροφή. Για παράδειγμα, μια κοινή παρενέργεια των δοντιών που λείπουν μπορεί να είναι πεπτικά προβλήματα, καθώς θα αρχίσετε να τρώτε πιο μαλακά τρόφιμα ή να μη μασάτε πλήρως τρόφιμα πριν από την κατάποση.

Εάν λείπουν ορισμένα δόντια, όπως αυτά στο μπροστινό μέρος, μπορεί επίσης να επηρεάσει τον τρόπο που μιλάτε και την ικανότητά σας να προφέρει καθαρά ορισμένες λέξεις. Μπορεί να αναπτύξετε μια αλλαγή στον τρόπο που προφέρει ορισμένες λέξεις και ήχους.

Μειωμένη αυτοεκτίμηση

Ενώ τα παραπάνω παραδείγματα είναι όλα απτά αποτελέσματα ενός ή περισσοτέρων ελλειπόντων δοντιών, ίσως να υπάρχουν επίσης μερικά άυλα αποτελέσματα. Ενώ μπορεί να μην είστε σε θέση να δείτε αυτά τα αποτελέσματα εξωτερικά, εξακολουθούν να είναι παρόντα και μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή σας με σημαντικούς τρόπους.

Εάν το κενό από το δόντι που λείπει μπορεί να φανεί όταν χαμογελάτε, τρώτε, ή μιλάτε, τότε πιθανόν να αρχίσετε να αποφεύγεται να χαμογελάτε, να τρώτε, και να μιλάτε με τους ανθρώπους δημόσια. Αυτό μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην κοινωνική σας ζωή, τη δουλειά σας, και ως εκ τούτου, στο εισόδημά σας. Αν η περιοδοντική νόσος εξελίσσεται, λόγω του δοντιού που λείπει, μπορεί να αρχίσετε να βιώνετε και άσχημη αναπνοή.

Ανάλογα με την ηλικία σας, την καριέρα σας, και την κατάσταση των προσωπικών σας σχέσεων, το κόστος ενός ελλείποντος δοντιού μπορεί πραγματικά να αυξηθεί αν δεν αισθάνεστε σίγουροι ώστε να χαμογελάτε, να τρώτε ή να μιλάτε μπροστά σε άλλους ανθρώπους.

Επιλογές αντικατάστασης

Τώρα που γνωρίζετε πολλούς από τους πιθανούς κινδύνους της απώλειας δοντιών και της επιρροής που μπορεί να έχουν στην υγεία σας και τη ζωή σας, ίσως να θέλετε να μάθετε και τι επιλογές αντικατάστασης είναι διαθέσιμες. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να εξετάσετε, μεταξύ των οποίων οδοντοστοιχίες, οδοντικές γέφυρες, και – το πιο δημοφιλές και μακράς διαρκείας – τα οδοντικά εμφυτεύματα.

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι σταθερά, ανθεκτικά και σε σύγκριση με τις άλλες επιλογές, πολύ μεγαλύτερης διάρκειας. Εκτός του ότι προσφέρουν όλα αυτά τα οφέλη, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διατήρηση της γνάθου σας, επειδή η θέση του τιτανίου που χρησιμοποιείται για το εμφύτευμα στην πραγματικότητα θα ενσωματωθεί στη γνάθο με την πάροδο του χρόνου. Αυτό βοηθά στη συνέχιση της διέγερσης της ανάπτυξης οστού και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα για απώλειά του. Τα οδοντικά εμφυτεύματα θα βοηθήσουν επίσης να αποκατασταθεί αυτοεκτίμησή σας, δεδομένου ότι φαίνονται και έχουν την αίσθηση των πραγματικών δοντιών μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκατάστασης.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αντιμετώπιση της απώλειας ενός δοντιού μπορεί να είναι μια αγχωτική κατάσταση. Ωστόσο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, και γρήγορα θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές αντικατάστασης διαθέσιμες που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σας και τον προϋπολογισμό σας. Επίσης, η γνώση των κινδύνων της μη αντικατάσταση ενός ελλείποντος δοντιού μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε γιατί δεν πρέπει να αναβάλλετε την προσθετική αποκατάσταση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιτρέψετε την επιδείνωση της στοματικής σας υγείας, όταν μπορείτε εύκολα να την επαναφέρετε άμεσα, και να έχετε πίσω το όμορφο χαμόγελό σας.

Καλέστε στα τηλέφωνα 241 400 3861 – 6979 221 864 για Διαγνωστικό Ραντεβού στο οδοντιατρείο στη Λάρισα ώστε μετά τη λήψη λεπτομερούς κλινικής εικόνας του στόματός σας να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.

Κολώνα Χάιδω – Βασιλική

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ  Α.Π.Θ.

Με Μετεκπαίδευση στα:
Οδοντικά Εμφυτεύματα Ε.Κ.Π.Α.
Αισθητική Οδοντιατρική Α.Π.Θ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδοντική Χειρουργική με Απομόνωση και Έμφαση στη Λεπτομέρεια

Στο Οδοντιατρείο μας στη Λάρισα χρησιμοποιούμε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και ενημερωμένα οδοντιατρικά πρωτόκολλα ώστε να επιτύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα σε κάθε οδοντιατρική θεραπεία.

Για παράδειγμα, η απομόνωση δοντιών προσφέρει τις πλέον ιδανικές συνθήκες απουσίας υγρασίας και μικροβίων στο πεδίο εργασίας και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας, ώστε οι ασθενείς μας να απολαμβάνουν μακροχρόνιο αποτέλεσμα σε κάθε οδοντιατρική θεραπεία.

ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Θα σας καλέσουμε άμεσα για επιβεβαίωση

Το Οδοντιατρείο βρίσκεται στο Κέντρο της Λάρισας

Στο Οδοντιατρείο μας στη Λάρισα θα βρείτε έναν οδοντιατρικό χώρο μοντέρνας αισθητικής, με άνετη αίθουσα αναμονής και δύο (2) πλήρως αυτόνομες οδοντιατρικές αίθουσες με δύο (2) οδοντιατρικές έδρες  τελευταίας τεχνολογίας.

Το Οδοντιατρείο είναι εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο ενδοστοματικό scanner, δύο (2) ακτινογραφικά μηχανήματα, σύγχρονο και ψηφιακό οδοντιατρικό εξοπλισμό, νέα οδοντιατρικά εργαλεία και πιστοποιημένα ποιοτικά οδοντιατρικά υλικά.