Βρισκόμαστε σε μία εποχή που το θέμα του κόστους αλλά και του τρόπου της πληρωμής μιας οδοντιατρικής θεραπείας απασχολεί τους περισσότερους ασθενείς. Από την πλευρά μου και ως οδοντίατρος, αντιλαμβανόμενη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι, προσπαθώ να ενημερώνω τους ασθενείς για όλα τα πιθανά σχέδια θεραπείας και το ακριβές κόστος αυτών. Η παραπάνω ενημέρωση γίνεται στο χώρο του οδοντιατρείου και μόνο μετά από ένα δωρεάν διαγνωστικό ραντεβού όπου εξετάζεται λεπτομερώς η κατάσταση του στόματος του ασθενούς. Στις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο μπορεί να ζητηθεί να προηγηθεί πανοραμική ακτινογραφία στόματος.

Το οδοντιατρείο για τη διευκόλυνση των ασθενών δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους πληρωμής. Οι τρόποι πληρωμής που διαθέτει το οδοντιατρείο είναι:

  • Με μετρητά στο οδοντιατρείο

  • Με χρεωστική κάρτα

  • Με πιστωτική κάρτα

  • Με προπληρωμένη κάρτα

  • Με κατάθεση ή μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό (στο κατάστημα της τράπεζας ή μέσω e-banking)

  • Μέσω PayPal

  • Με επιταγή ημέρας

Το οδοντιατρείο διαθέτει τερματικό αποδοχής καρτών (POS).

Υπάρχει δυνατότητα χρήσης όλων των χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών όλων των τραπεζών. Τα τερματικά αποδοχής καρτών POS, στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των ασθενών που επιθυμούν την πληρωμή των συναλλαγών τους με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες. Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω επιλογές πληρωμής με κάρτα:

Visa
Visa Electron
Mastercard
Maestro
Diners
American Express
Υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης μέχρι 12 άτοκες δόσεις με τη χρήση καρτών όλων των τραπεζών.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με επείγουσα ενημέρωση προς τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους, αναφέρεται στη χρήση συστημάτων ανάγνωσης πιστωτικών καρτών POS, με πινακίδες στα οδοντιατρεία.

Από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, όσοι συνάδελφοι οδοντίατροι διαθέτουν POS, οφείλουν να τοποθετήσουν σχετική πινακίδα στα ιατρεία τους.

Η Ομοσπονδία συστήνει στους οδοντιάτρους να επιλέγουν παρόχους μηχανημάτων POS από την ελληνική αγορά, καθώς η χρήση POS ξένης προέλευσης, παρακάμπτει τα capital controls και είναι παράνομη.

Συνεργαζόμενες τράπεζες με το οδοντιατρείο στις οποίες μπορείτε να κάνετε κατάθεση ή μεταφορά χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό (στο κατάστημα της τράπεζας ή μέσω e-banking):

Καλέστε στα τηλέφωνα 2414003861 – 6979221864 για Διαγνωστικό Ραντεβού στο οδοντιατρείο στη Λάρισα ώστε μετά τη λήψη λεπτομερούς κλινικής εικόνας του στόματός σας να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.