Τρεις Οδοντιατρικές Συμβουλές

Ως οδοντίατρος θα ήθελα οι ασθενείς να γνωρίζουν τρεις βασικές οδοντιατρικές συμβουλές για τη στοματική τους υγεία.
Η χρήση οδοντικού νήματος μπορεί να είναι σημαντικότερη από το βούρτσισμα

Σίγουρα πρέπει να βουρτσίζετε δύο φορές τη μέρα, αλλά χωρίς χρήση του οδοντικού νήματος, πολλά υπολείμματα τροφών παραμένουν ανάμεσα στα δόντια. Με το οδοντικό νήμα είστε σίγουροι ότι οι επιφάνειες ανάμεσα στα γειτονικά δόντια, ακόμα και ενδιάμεσα στα ούλα, είναι καθαρές. Οι περιοχές αυτές είναι πιο δύσκολες στον καθαρισμό με την οδοντόβουρτσα και μπορεί να αναπτυχθεί τερηδόνα ή ακόμη και ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα. Η πραγαμτικότητα είναι ότι με το βούρτσισμα μόνο δεν είναι δυνατόν να καθαριστούν αποτελεσματικά αυτές οι επιφάνειες ώστε να έχετε μια άριστη στοματική υγιεινή.

Δεν είναι φυσιολογικό να αιμοραγούν τα ούλα σε κάθε βούρτσισμα

Υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι μου λένε ότι τα ούλα τους αιμορραγούν μόνο κατά τη χρήση του οδοντικού νήματος. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα υγιή ούλα δεν αιμορραγούν κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος ή της χρήσης νήματος. Στην περίπτωση που τα δικά σας αιμορραγούν, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ζήτημα πιο προσεκτικά και να προγραμματίσετε ένα δωρεάν διαγνωστικό ραντεβού.

Κλείστε Ραντεβού Τώρα!

Δε θα πρέπει να συγχέεται με τη διαδικασία του επαγγελματικού καθαρισμού δοντιών όπου υπάρχει μια μικρή αιμορραγία η οποία είναι φυσιολογική καθώς ο οδοντίατρος κάνει διεξοδική εργασία χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία.

Το στόμα είναι μέρος του σώματος

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά συχνά το στόμα είναι κάτι απομονωμένο από το υπόλοιπο σώμα στο μυαλό των ανθρώπων. Ωστόσο, οι ασθένειες του στόματος επηρεάζουν όλο το υπόλοιπο σώμα και αντίστροφα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις διαβήτη, ασθενειών των ούλων και καρκίνου του στόματος.

Καλέστε στα τηλέφωνα 2414003861 – 6979221864 για Διαγνωστικό Ραντεβού στο οδοντιατρείο στη Λάρισα ώστε μετά τη λήψη λεπτομερούς κλινικής εικόνας του στόματός σας να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.
Κλείστε Ραντεβού Τώρα!