Οδοντίατροι και τιμές

Είναι σύνηθες να δέχομαι ερωτήσεις όσον αφορά τιμές για οδοντιατρικές εργασίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω τηλεφώνου. Αντιλαμβάνομαι ότι για πολύ κόσμο το κόστος της οδοντιατρικής θεραπείας είναι σημαντικό. Η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από κανέναν. Για αυτό γίνεται προσπάθεια να διατηρηθούν χαμηλές τιμές στις οδοντιατρικές εργασίες χωρίς όμως να μειωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων οδοντιατρικών υπηρεσιών, και αυτό παρά τις συνεχείς επιβαρύνσεις.

Σε καμία περίπτωση όμως, δε θα μπορούσα να αποδεχθώ υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρω ή των υλικών που χρησιμοποιώ για την προσέλκυση ασθενών.
Κλείστε Ραντεβού Τώρα!

Ποιοι είναι οι λόγοι;

Θα ήθελα όμως να αναλύσω και να εξηγήσω για ποιους λόγους βρίσκομαι στη δύσκολη θέση να μη δίνω εύκολα και αβίαστα τιμές για οδοντιατρικές θεραπείες αν δεν έχει προηγηθεί μια διαγνωστική εξέταση του ασθενούς.

  1. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να δώσω ένα απλό παράδειγμα. Στην περίπτωση που με ρωτούν για το κόστος μίας έμφραξης (σφράγισμα) δοντιού. Υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για ένα μικρό σφράγισμα ενός ασθενούς που γενικά έχει μία γενικά καλή στοματική υγιεινή. Είναι όμως φορές – και αυτό είναι τελείως διαφορετικό – να πρόκειται για ένα μεγάλο σφράγισμα ενός ασθενούς που δεν έχει καλή σχέση με τη στοματική υγιεινή. Στη δεύτερη περίπτωση ο ασθενής, εκτός του σφραγίσματος που ίσως χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση, πιθανότατα θα χρειάζεται οδοντικό καθαρισμό πριν προχωρήσει στη θεραπεία. Σημειωτέον ότι το παραπάνω παράδειγμα είναι για ένα σφράγισμα δοντιού και όχι για μία πολυπλοκότερη θεραπεία, όπως είναι η περιοδοντική θεραπεία ή ένα οδοντικό εμφύτευμα (για τα οποία είναι σαφές ότι είναι αδύνατο να προσδιορίσω όλες τις παραμέτρους και να προχωρήσω σε διάγνωση μέσω τηλεφώνου).
  2. Πρόκειται για ιατρική διάγνωση. Ως οδοντίατρος που σέβομαι τους ασθενείς μου, δε θα μπορούσα να στηρίζω τις απαντήσεις για το κόστος οδοντιατρικών θεραπειών σε διαγνώσεις που είτε κάνει από μόνος του ο ασθενής, είτε πρόκειται για διαγνώσεις τρίτων των οποίων δε γνωρίζω την αξιοπιστία και την επιστημονική επάρκεια. Ένας ασθενής υποθέτει λοιπόν ότι πρόκειται για ένα σφράγισμα και ρωτάει πόσο κοστίζει το σφράγισμα. Τελικά μετά το διαγνωστικό ραντεβού διαπιστώνεται ότι χρειάζεται απονεύρωση ή εξαγωγή του δοντιού. Επομένως γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η συζήτηση περί της τιμής του σφραγίσματος δεν έχει κανένα νόημα αν δεν προηγηθεί διάγνωση, ενημέρωση για τα πιθανά σχέδια θεραπείας και φυσικά το κόστος για το κάθε ένα από αυτά. Οι οδοντιατρικές εργασίες δε θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ένα εμπορικό προϊόν, αλλά ως μία ιατρική πράξη.
  3. Αντιδεοντολογικό και απαγορεύεται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Αυτός είναι ο λόγος που στην παρούσα ιστοσελίδα, αλλά και στις δημοσιεύσεις μου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αναφέρονται τιμές για οδοντιατρικές εργασίες. Επίσης, η χωρίς διάγνωση αναφορά σε τιμές είναι χωρίς κανένα επιστημονικό υπόβαθρο και σκοπό έχει μόνο την προσέλκυση ασθενών.
Η υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό!

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι ένα από τα καλά της κρίσης που βιώνουμε, είναι η δυνατότητά μας να απομυθοποιήσουμε πρόσωπα και καταστάσεις και να αναζητήσουμε το καλύτερο. Πρέπει και είναι δικαίωμά μας να αναζητήσουμε το καλύτερο δυνατό στην καλύτερη δυνατή τιμή, σε όλες τις υπηρεσίες, ακόμα και τις οδοντιατρικές θεραπείες. Απλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην αξιολόγηση. Προσεκτικοί ναι, αλλά όχι να καθοδηγούμαστε εξ’ ολοκλήρου στην απόφασή μας με γνώμονα μόνο το θέμα κόστους.

Καλέστε στα τηλέφωνα 2414003861 – 6979221864 για Διαγνωστικό Ραντεβού στο οδοντιατρείο στη Λάρισα ώστε μετά τη λήψη λεπτομερούς κλινικής εικόνας του στόματός σας να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.
Κλείστε Ραντεβού Τώρα!