Λεύκανση δοντιών στη Λάρισα

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχει ο κόσμος όσον αφορά τη λευκανση δοντιων, το κόστος και την αποτελεσματικότητα τόσο της μεθόδου στο σπίτι, όσο και στο οδοντιατρείο.

Είναι απαραίτητο να έχω λευκό χαμόγελο;

Το χαμόγελο δείχνει όλη την ψυχική κατάσταση του ανθρώπου, φωτίζει το πρόσωπο. Το στόμα μαζί με τα μάτια είναι τα 2 πρώτα που παρατηρεί κάποιος. Όταν ο άνθρωπος χαμογελά γίνεται αυτόματα πιο φιλικός στον συνομιλητή του, κερδίζει στην επικοινωνία, αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση και γίνεται πιο ελκυστικός στο άλλο φύλο.

Λευκά δόντια σημαίνει υγιή δόντια!
Κλείστε Ραντεβού Τώρα!
Λευκανση δοντιων Λαρισα - Οδοντιατροι Λαρισα - Κολώνα Χάιδω-Βασιλική

Πότε χρειάζεται η λευκανση δοντιων;

Όταν το φυσικό φωτεινό χρώμα της αδαμαντίνης έχει μετατραπεί σε κίτρινο, καφέ, γκρι, έχει χάσει δηλαδή τη λευκότητά του, τότε με την τεχνική της λεύκανσης απομακρύνουμε τις χρωστικές αυτές. Επίσης όταν τα δόντια έχουν απονευρωθεί και σταδιακά έχουν σκουρύνει τότε επίσης είναι αναγκαία η λεύκανση.

Είναι ανώδυνη η λευκανση δοντιων;

Η λεύκανση είναι γενικά μια ανώδυνη διαδικασία. Μπορεί να δημιουργήσει σε ορισμένα άτομα ευαισθησία στα δόντια τους όταν τα δόντια έχουν υποστεί κατάγματα, ή έχουν εκτεθειμένες ρίζες. Σε αυτή την περίπτωση η ευαισθησία αυτή σταματάει αμέσως μόλις σταματήσει η λεύκανση.

Είναι ασφαλής μέθοδος η λεύκανση για τα δόντια;

Βεβαίως, πάντα υπό την επίβλεψη και τη σύμφωνη γνώμη του οδοντιάτρου ο οποίος καθορίζει τον τρόπο και τον χρόνο που θα ξαναγίνει η λεύκανση.

Απαιτείται πλήρες ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό.

Πόσο χρονικό διάστημα διατηρείται η λευκανση δοντιων;

Αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από τις επίκτητες διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου. Για παράδειγμα, επιβαρυντικοί παράγοντες είναι: τσάι, κόκκινο κρασί, καφές, συνεχής λήψη σιδήρου, κάπνισμα, αναψυκτικά τύπου κόλα κ.α.

Για να έχω μόνιμα λευκό χαμόγελο θα πρέπει να κάνω συνεχώς λεύκανση;

Εάν κάποιος θέλει μόνιμα λευκό χαμόγελο ή θα πρέπει να επαναλαμβάνει τη διαδικασία της λεύκανσης σχεδόν κάθε χρόνο – ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες και τη στοματική υγιεινή – ή διαφορετικά θα πρέπει να αναζητήσει οριστικές αισθητικές λύσεις. Για παράδειγμα θα μπορούσε να αποκτήσει μέσα σε περίπου 2 ώρες όψεις ρητίνης με μόνιμα λευκά αποτελέσματα ή μέσα σε μερικά ραντεβού όψεις πορσελάνης.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές λεύκανσης δοντιών;

Υπάρχουν 2 κύριες τεχνικές λεύκανσης δοντιών:

  • Η λεύκανση δοντιών στον οδοντίατρο, που γίνεται σε 1 ραντεβού περίπου ½ ώρας με ειδικό gel λεύκανσης, με laser ή ένα ειδικό φως

  • Η λεύκανση δοντιών με μασελάκια στο σπίτι όπου φτιάχνονται ειδικοί ατομικοί νάρθηκες αντίγραφο του στόματος του ασθενούς, μέσα στους οποίους τοποθετείται το υλικό και γίνεται η διαδικασία εφαρμογής κάποιες συνεχόμενες μέρες στο σπίτι.

Όσον αφορά τα απονευρωμένα δόντια τοποθετεί ο οδοντίατρος μέσα στο δόντι (μυλικό θάλαμο) λευκαντικό υλικό και με το ειδικό φως ή το laser σε μία επίσκεψη λευκαίνει το δόντι ή αφήνει εάν χρειασθεί το λευκαντικό υλικό για κάποιες μέρες στο δόντι μέχρι να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Πόσους τόνους μπορεί να αλλάξει το χρώμα των δοντιών μου;

Είναι εφικτό να αλλάξει το χρώμα από δύο εώς εφτά χρωματικούς τόνους. Βέβαια θα πρέπει να γίνει πρώτα εκτίμηση της κατάστασης των δοντιών και να συζητηθεί μαζί με τον οδοντίατρο η καλύτερη τακτική ώστε να επιτευχθεί ένα αισθητικά καλό τελικό αποτέλεσμα.

Λευκαντικές οδοντόκρεμες ή λευκαντικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο;

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στο εμπόριο που υπόχονται λευκανση δοντιων άμεσα και με ελάχιστο κόστος. Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να ζητάμε τη γνώμη του οδοντιάτρου.

Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να κάνω λευκανση δοντιων;

Από 18 ετών και μετά μπορεί να γίνεται η λεύκανση, καθώς ολοκληρώνεται η ανάπτυξη των δοντιών.

Η λεύκανση μπορεί να γίνει σε όλα τα δόντια μου;

Συνήθως γίνεται σε 8-10 δόντια στην επάνω γνάθο και 8-10 δόντια στην κάτω γνάθο, έτσι ώστε να υπάρχει ομοιοχρωμία στο χαμόγελο. Αλλά γίνεται μόνο στα φυσικά μου δόντια. Όπου υπάρχουν προσθετικές αποκαταστάσεις όπως σφραγίσματα, στεφάνες, γέφυρες, όψεις πορσελάνης ή όψεις ρητίνης και εφ’ όσον οι προσθετικές αυτές αποκαταστάσεις αφορούν πρόσθια δόντια που φαίνονται στο χαμόγελο τότε θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν η εφαρμογή της λεύκανσης.

Καλέστε στα τηλέφωνα 241 400 3861 – 6979 221 864 για Διαγνωστικό Ραντεβού στο οδοντιατρείο στη Λάρισα ώστε μετά τη λήψη λεπτομερούς κλινικής εικόνας του στόματός σας να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.
Κλείστε Ραντεβού Τώρα!