Κεραμικές όψεις στην οδοντιατρική

Οι κεραμικές όψεις χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην οδοντιατρική και με αυτού του είδους τη θεραπεία είναι δυνατό να αποκαταστήσουμε δόντια με κατάγματα, δόντια με έντονες χρώσεις, αλλά και να πραγματοποιήσουμε αισθητικές παρεμβάσεις στο χρώμα και στο σχήμα των προσθίων δοντιών για βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελου.

Τι είναι οι κεραμικές όψεις;

Πρόκειται για αποκαταστάσεις (σαν κέλυφος) από υψηλής αισθητικής πορσελάνες, οι οποίες συγκολλούνται στην πρόσθια επιφάνεια των δοντιών.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν κεραμικές όψεις για την αποκατάσταση των προσθίων δοντιών:

  • Δόντια με δυσχρωμίες – δόντια με έντονες δυσχρωμίες οι οποίες δεν μπορούν να βελτιωθούν με στίλβωση ή λεύκανση των δοντιών, μπορούν να βελτιωθούν σε σημαντικό βαθμό με ολοκεραμικές όψεις. Οι αποκαταστάσεις αυτές μπορούν να καλύψουν τις υπάρχουσες χρωστικές των φυσικών δοντιών.

  • Δόντια με κατάγματα – τα πρόσθια δόντια στα οποία υπάρχει εκτεταμένη απώλεια οδοντικής ουσίας λόγω κατάγματος μπορούν εύκολα να αποκατασταθούν με ολοκεραμικές όψεις, οι οποίες ταιριάζουν στα επιφανειακά χαρακτηριστικά και στο χρώμα με τα παρακείμενα δόντια ώστε να έχουν φυσική εμφάνιση.

  • Δόντια με συστροφή ή με εφίππευση – δόντια τα οποία έχουν μικρή συστροφή ή δόντια, που καλύπτουν μέρος της επιφάνειας ενός διπλανού δοντιού (εφίππευση) μπορούν να αποκατασταθούν με ολοκεραμικές όψεις, ώστε η αισθητική των προσθίων δοντιών να βελτιωθεί.

  • Αραιοδοντία – στην περίπτωση αυτή έχουμε μικρά κενά μεταξύ των δοντιών, τα οποία μπορούν να κλείσουν με την τοποθέτηση όψεων.

Ποια η κύρια διαφορά ανάμεσα στις κεραμικές όψεις, στις όψεις από σύνθετη ρητίνη;

Η κύρια διαφορά είναι στο υλικό. Οι πρώτες κατασκευάζονται από κεραμικό υλικό το οποίο έχει καλύτερες μηχανικές ιδιότητες, καλύτερη αισθητική απόδοση και μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

Σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να μπουν όψεις από σύνθετη ρητίνη αντί για κεραμικές όψεις;

Οι κεραμικές όψεις για να τοποθετηθούν χρειάζονται δυο συνεδρίες (δυο επισκέψεις στον οδοντίατρο) και μεσολάβηση του διαστήματος κατασκευής της όψης στον οδοντοτεχνίτη. Αντίθετα, οι όψεις από σύνθετη ρητίνη μπορούν εύκολα να γίνουν και σε μια συνεδρία ενδοστοματικά.

Καλέστε στα τηλέφωνα 2414003861 – 6979221864 για Διαγνωστικό Ραντεβού στο οδοντιατρείο στη Λάρισα ώστε μετά τη λήψη λεπτομερούς κλινικής εικόνας του στόματός σας να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.
Κλείστε Ραντεβού Τώρα!