Τίποτα δεν είναι τόσο αυθόρμητο όσο ένα χαμόγελο, αλλά και τίποτα δεν είναι πιο όμορφο και λαμπερό όσο ένα υγιές χαμόγελο. Με αυτή την υπόσχεση το εμφύτευμα δοντιού (οδοντικό εμφύτευμα) μπήκε στη ζωή μας και δεν άργησε να εκπληρώσει και τις πιο εξεζητημένες απαιτήσεις.

Τίποτα δεν είναι τόσο αυθόρμητο όσο ένα χαμόγελο, αλλά και τίποτα δεν είναι πιο όμορφο και λαμπερό όσο ένα υγιές χαμόγελο.

Η σύγχρονη οδοντιατρική ξεπέρασε τη φύση όταν κατάφερε με τα οδοντικά εμφυτεύματα να φτιάξει μια τεχνητή ρίζα δοντιού από τιτάνιο. Αυτό ακριβώς είναι το εμφύτευμα δοντιού και κρύβεται μέσα στο οστό της γνάθου κάτω από τα ούλα όπως και οι ρίζες των δοντιών μας.
Η τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων πραγματοποιείται κάτω από συνθήκες τοπικής αναισθησίας και είναι απολύτως ανώδυνη. Ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία και ακολουθεί ένα διάστημα παραμονής στο οστό δύο μηνών, στην κάτω γνάθο και τεσσάρων μηνών στην άνω προκειμένου να επιτευχθεί η ενσωμάτωση στο οστό (οστεοενσωμάτωση).

Η τοποθέτηση εμφυτεύματος δοντιού δεν απαιτεί απουσία από την εργασία και καμία παρέκκλιση από τον τρόπο ζωής σας.

Συμπτώματα που παρατηρούμε συχνά μετά την τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι ένα μικρό οίδημα και πολύ ήπιος πόνος που ελέγχεται με τα συνηθισμένα παυσίπονα. Έτσι, δε χρειάζεται απουσία από την εργασία και καμία παρέκκλιση από τον τρόπο ζωής μας. Μόλις επιτευχθεί η οστεοενσωμάτωση κάνουμε μέτρηση ακριβείας για το συγκεκριμένο δόντι και εφαρμόζουμε τη στεφάνη (θήκη), όπως ακριβώς είναι και στα φυσικά δόντια. Είναι αξιοθαύμαστο πως σε ορισμένες περιπτώσεις η τοποθέτηση της στεφάνης μπορεί να γίνει και την ίδια μέρα του χειρουργείου (εμφύτευμα δοντιού σε μία μέρα) και ο ασθενής να έχει σε λίγη ώρα ένα κανονικό και απόλυτα λειτουργικό δόντι.

Τα εμφυτεύματα δοντιών κέρδισαν τον κόσμο και έχουν τόσο μεγάλη απήχηση γιατί είναι για όλους, όπως άτομα κάθε ηλικίας με ελλείψεις δοντιών που δεν επιθυμούν να τις συμπληρώσουν με τη συντηρητική μέθοδο μιας γέφυρας αλλά και ασθενείς που ζητούν μια σταθερή οδοντοστοιχία. Τελευταία, τα εμφυτεύματα δοντιών χρησιμοποιούνται και στην ορθοδοντική αποτελώντας στηρίγματα για τη μετακίνηση και την ευθυγράμμιση των δοντιών.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι:

Τα τελευταία χρόνια η επανάσταση στην εμφυτευματολογία ήρθε με τη χρήση οστικών μοσχευμάτων, προκειμένου να δημιουργήσουμε οστό ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει ώστε να γίνει δυνατή η τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων σε άτομα που παλαιότερα ήταν αδιανόητη.

Το εμφύτευμα δοντιού υπόσχεται πολλά και συνεχώς εξελίσσεται χαρίζοντας ποιότητα ζωής και αυτοπεποίθηση με όμορφα χαμόγελα.

Ένα αυθόρμητο, φυσικό, όμορφο χαμόγελο είναι σε θέση να μας φέρει πιο κοντά σε κάθε στόχο στον επαγγελματικό, προσωπικό και κοινωνικό τομέα. Και ένα όμορφο χαμόγελο είναι μόνο ένα υγιές χαμόγελο. Με αυτή την υπόσχεση τα οδοντικά εμφυτεύματα μπήκαν στη ζωή μας και πλέον μπορούν να εκπληρώσουν και τις πιο εξεζητημένες απαιτήσεις. Αποτελούν την καλύτερη λύση τόσο σε αισθητικά όσο και σε λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν από την απώλεια των δοντιών στην πρόσθια ή την οπίσθια πλευρά της οδοντοστοιχίας.

Καλέστε στα τηλέφωνα 2414003861 – 6979221864 για Διαγνωστικό Ραντεβού στο οδοντιατρείο στη Λάρισα ώστε μετά τη λήψη λεπτομερούς κλινικής εικόνας του στόματός σας να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.
Κλείστε Ραντεβού Τώρα!