Οι εμφυτευματολόγοι οδοντίατροι είναι εξειδικευμένοι οδοντίατροι.

Οι εμφυτευματολόγοι είναι μια κατηγορία οδοντιάτρων που έχουν αποκτήσει ειδικές γνώσεις και εμπειρία στην τοποθέτηση οστεο-ενσωματούμενων οδοντικών εμφυτευμάτων για την αντικατάσταση φυσικών δοντιών που έχουν χαθεί λόγω τερηδόνας, ουλίτιδας, τραυματισμού ή άλλης αιτίας.

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι πλέον η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος αντικατάστασης ενός ή περισσότερων δοντιών που χάθηκαν. Ειδικά διαμορφωμένα εξαρτήματα κατασκευασμένα από βιοσυμβατά υλικά όπως το τιτάνιο, σε σχήμα ρίζας δοντιού τα οποία τοποθετούνται χειρουργικά στο οστό της γνάθου και στη συνέχεαα στο επάνω μέρος τοποθετείται η κατάλληλη προσθήκη για να αποκατασταθεί το ορατό μέρος του δοντιού.

Το ποσοστό επιτυχίας των εμφυτευμάτων δοντιών ανέρχεται στο 95%, με την προϋπόθεση φυσικά ότι το εμφύτευμα έχει τοποθετηθεί σωστά και ο ασθενής ακολουθεί πλήρως τις οδηγίες του εμφυτευματολόγου οδοντιάτρου.

Η τοποθέτησή τους γίνεται χειρουργικά συνήθως σε 2 φάσεις σε διάστημα περίπου 2 έως 6 μηνών. Οι εμφυτευματολόγοι οδοντίατροι είναι αυτόι που θα εξετάσουν την πυκνότητα και άρα καταλληλότητα του οστού της γνάθου.

Κλείστε Ραντεβού Τώρα!

Οι κυριότεροι παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας πριν διαλέξετε έναν εμφυτευματολόγο οδοντίατρο είναι:

  • Η εμπειρία στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών

  • Η επαρκής εκπαίδευση σε σχετικές θεραπείες

  • Πιστοποίηση από αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα

  • Ειδίκευση του οδοντιάτρου

Χαμογελάστε!! Σας Αξίζει!!

Καλέστε στα τηλέφωνα 2414003861 – 6979221864 για Διαγνωστικό Ραντεβού στο οδοντιατρείο στη Λάρισα ώστε μετά τη λήψη λεπτομερούς κλινικής εικόνας του στόματός σας να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.
Κλείστε Ραντεβού Τώρα!