Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο στόμα σας. Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

Εάν έχετε διαβήτη, βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε τα δόντια σας και το στόμα σας γενικότερα. Τα άτομα με διαβήτη βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για μολύνσεις του στόματος, ειδικά για περιοδοντίτιδα. Η περιοδοντική νόσος μπορεί να βλάψει τα ούλα και το οστό που συγκρατούν τα δόντια σας στη θέση του και μπορεί να οδηγήσουν σε επώδυνα προβλήματα μάσησης. Μερικοί άνθρωποι με σοβαρή περιοδοντική νόσο μπορεί να χάσουν τα δόντια τους. Η περιοδοντική νόσος μπορεί επίσης κάνει πιο δύσκολο τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα σας (σάκχαρο αίματος).

Άλλα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ο διαβήτης είναι ξηρό στόμα (ξηροστομία) και μια μυκητιασική λοίμωξη που ονομάζεται «Τσίχλα». Η ξηροστομία συμβαίνει όταν δεν έχετε αρκετό σάλιο, το υγρό που κρατά το στόμα σας υγρό. Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει επίσης το επίπεδο γλυκόζης στο σάλιο σας να αυξηθεί. Όλα αυτά τα προβλήματα μαζί μπορούν να οδηγήσουν στην «Τσίχλα», η οποία προκαλεί επώδυνα άσπρα «μπαλώματα» στο στόμα σας.

Αν ο διαβήτης δεν είναι υπό έλεγχο, είναι πιο πιθανό να αναπτυχθούν προβλήματα στο στόμα σας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να διατηρήσετε τα δόντια και τα ούλα σας υγιή. Με τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα σας, το σωστό βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος κάθε μέρα, καθώς και την τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο, μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη σοβαρών προβλημάτων στο στόμα σας.

Λάβετε μέτρα για να κρατήσετε το στόμα σας υγιές. Καλέστε τον οδοντίατρό σας, όταν παρατηρήσετε κάποιο πρόβλημα.
Κλείστε Ραντεβού Τώρα!

Εάν έχετε διαβήτη, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Ελέγχετε τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σας.

  • Βουρτσίστε τα δόντια σας κάθε μέρα.

  • Επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας τακτικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερσει τον οδοντίατρό σας ότι έχετε διαβήτη.

  • Ενημερώστε τον οδοντίατρό σας αν οι προσθετικές αποκαταστάσεις των δοντιών σας δεν ταιριάζουν σωστά, ή αν έχετε πόνο στα ούλα σας.

  • Κόψτε το κάπνισμα. Το κάπνισμα κάνει δυσμενέστερη την ασθένεια των ούλων. Ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε το κάπνισμα.
  • Αφιερώστε χρόνο και ελέγχετε το στόμα σας τακτικά για τυχόν προβλήματα. Κάποιοι παρατηρούν ότι τα ούλα τους ματώνουν όταν βουρτσίζουν τα δόντια τους. Άλλοι παρατηρούν ξηρότητα, πόνο, άσπρα μπαλώματα ή μια άσχημη γεύση στο στόμα. Όλα αυτά είναι λόγοι για να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας.

  • Θυμηθείτε, ο καλός έλεγχος της γλυκόζης του αίματος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και των οδοντικών προβλημάτων. Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο στόμα σας.

Ναι, μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό!

Καλέστε στα τηλέφωνα 2414003861 – 6979221864 για Διαγνωστικό Ραντεβού στο οδοντιατρείο στη Λάρισα ώστε μετά τη λήψη λεπτομερούς κλινικής εικόνας του στόματός σας να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.
Κλείστε Ραντεβού Τώρα!